Gradska galerija Bihać
UG MANUFAKTURA TUZLA 26.10. - 15.11.2007
"Manufaktura : oblik krupne ručne proizvodnje koji se zasniva na podjeli rada između radnika. A radnika je u ovoj tuzlanskoj manufakturi osam: Emina Hadžihalilović, Mirsad Hadžiefendić, Senka Hukić, Admir Miro Ibrahimović, Alija Kamber, Dejan Slavuljica, Emir Šehanović i Merima Turbić.
Početkom 2004. odlučili su se ujediniti kok jedinstvenog projekta kojeg su nazvali Manufakturom, jer su željeli napraviti pravu kreativnu radionicu u kojoj će se kovati i brusiti njihove umjetničke vizije, od slika i skulptura do fotografija.
Njihov cilj je bio vrlo jednostavan: oživjeti gotovo usahlu likovnu scenu u Tuzli, osvojit prostor za neafirmirane , a vrlo talentirane mlade ljude koji se bave umjetnošću.
Iza njih je velik broj projekata: dva najvažnija su pokretanje likovnih kolonija i Festival umjetnosti u BKC-u.
Prva kolonija oko koje su se okupili je bila ona na jezeru Modrac , u julu ove godine, kada su uz pomoć i podršku desetak kolega iz BiH stvorili prvu likovnu koloniju na tom jezeru,svojevrsno ljetno utočište za tuzlanske umjetnike. Potom su na renoviranom Solnom trgu napravili drugu, ?uličnu? koloniju. Svojim su kistovima, paletama, štafelajima, fotoaparatima osvojili gradski trg na kojem su prolaznicima i šetačim danima priređivali neobičan ulični likovni perfomans. Naposljetku su sva djela nastala na obje kolonije, njih oko 50-ak, izložili u Muzeju Soli na Solnom trgu, u autentičnom okruženju starih raritetnih predmeta koji su služili za iscrpljivanje soli iz slanice.
Posljednih dana decembra manufaktura je u galerijskim prostorima BKC-a otvorila jedinstven festival umjetnosti, veliku art radionicu u kojoj crtaju, slikaju, vajaju, rade glumačke perfomanse i stvaraju video i muzičke instalacije........
Svojoj su publici omogućili da cijelo vrijeme prati njihov rad i skupa sa njima učestvuje u snimanju dokumentarnog filma o Manufakturi."

Anisa Šerak, magazin Dani, decembar 2004.na vrh