Gradska galerija Bihać
DIPLOMSKA IZLOŽBA "LICA . STANJA ..." IRMA MERDANIĆ - IZLOŽBA SLIKA I FOTOGRAFIJA 15.- 29.10.2009
BIOGRAFIJA

Rođena 11.06.1987. godine u Bihaću.Osnovnu školu i srednju umjetničku završila u Bihaću, a uporedo i osnovno muzičko obrazovanje.Akademiju umjetnosti upisala i pohađala u Banja Luci, Studijski program likovnih umjetnosti , smjer Slikarstvo, kod prof. Svjetlane Salić M. i završila u klasi kod prof. Radomira Kneževića.
Kao student učestvovala na više kolektivnih izložbi u Bihaću i Banja Luci, i učesnica nekoliko likovnih kolonija u Bihaću.Ovo je prva samostalna izložba.
Nagrade :
- 2009.godine nagrada Akademije umjetnosti za Slikarstvo

Svi radovi nastali su u toku 2008 i 2009. godine u tehnici akril na platnu.


IZ PREDGOVORA

Irma Merdanić diplomac Akademije umjetnosti u Banja Luci ima poseban dar za fokusiranje složenih problema modernog vremena. Savremeni čovjek ovog vjeka istražuje kako daleke dimenzije vasione tako i skrivene prostore ljudske ličnosti, ovaj prostor je posebno interesantan umjetnicima novog doba. Irma ima instikt modernog čovjeka da se usredsredi na bitno pitanje, ali ima i istrajnost da izbrusi u više slojeva obradi i prikaže prostor svog zanimanja. Računam da će sa njenom ozbiljnošću dosegnuti do značajnih pitanja i pravih odgovora.

Radomir Kneževićna vrh